Lars-Åke's dagbok
Måndagen den 20 december 2010
Hej

Nu är det vinter vill jag säga. Just nu inkommen efter 2 timmars snöskottning på gården och uppfarten. Det är andra gången på ett dygn som detta pågått. Nå nu är det ju vinter som sagt, så då skall det väl vara snö o kallt. Men trots allt arbete med snön, så är det underbart vackert ute just nu. En som gillar detta är vår hund razzel. Han stormtrivs i snön. Han skulle nog kunna vara ute hela dagen o springa i snön.
Nu är det jul om några dagar. Skall tydligen komma mer snö och bli väldigt kallt. Men det är bara att tända en brasa, värma glögg, ta några öl därefter och avsluta med wiskey. Då håller man nog värmen. Jag tänker pröva ialla fall.
Såg precis några ungdomar köra i diket utanför huset. Alla tycks ha klarat sig, för de är ute på vägen just nu. Det går inte att leka rally på småvägarna,  det är ju glashalt. Där behöver de en traktor för att komma upp igen.
Nu vill jag slutligen önska alla En god Jul och Gott nytt År.
Vi hörs


Måndagen den 29 november 2010
Hej alla
Vintern har kommit
Vet inte om det är så roligt som gubben visar, men på något sätt så är det rätt OK ändå, eller hur !!!
Jag menar, det blir ljusare ute när snön kommer. Man tänder ljus inomhus, tänder en brasa och dricker glögg, å efter det wiskey  å efter det några öl å sen några öl till, nej jag bara skojar. Det är något visst med vintern ialla fall tycker jag.
Har varit på Tärna Folkhögskola för "bouleting". En inbjudan från Svealands Bouleförbund till att samlas för diskussioner om vad som kan göras bättre under boulesäsongen. Vi är 43 föreningar
i distriktet, 11 kom ! Då skall ni veta, att allt är gratis. Det enda som föreningarna får stå för själva, är resan. Visst är det konstigt att man inte tar chansen att tycka till när det finns möjlighet. Heder till de föreningar som var där. Ett mycket bra och lärorikt möte var det, tycker jag.
Nu måste jag ta tag i "mina" vardagssysslor, d.v.s. skotta snö, planera mat m.m.  Å vad jag tog i nu eller hur !!!!  Skojar bara, som han sa, som sköt kompisen i foten.
Vi hörs

Onsdagen den 10 november 2010
Hej alla !
Nu är jag åter på mattan, efter en underbar månad i Spanien. Vi for tre stycken till Torreveija, ca 5 mil söder om Alicante, där vi hyrt en lägenhet under fyra veckor. Vädret var helt underbart hela tiden. Det regnade en natt (!!!!). Första två och en halv veckorna badade vi tom i poolen, men sen blev det lite för kallt,
 för mig i alla fall. Vi har spelat boule mest varje dag. Träning o tävlingar. Vi har också medverkat i San Luis serielag i boule i div. fyra. Det var mycket roligt, för då fick vi samtidigt se lite nya platser runt om San Luis. Sen blev det ju inte sämre av, att vi lyckades med de andra i laget, vinna serien till slut. Hur kul som helst. Nåväl allt har ett slut, så nu är jag åter i kalla Svedala. Hann med att blåsa ihop lite löv på tomten innan snön kom, men hade gärna vilja få ihop ännu mer. Vi får väl se om snön ligger kvar eller försvinner. I så fall kanske jag hinner med mera. Det underlättar när våren kommer, som ni förstår .... (eller inte). Frun är på väg till brukshundsklubben o jag bänkar mig väl vid TV:n. Det är säkert ngn fotboll på ngn kanal. En bira därtill är väl inte fel heller.
Som sagt, jag är åter, så nu hoppas jag att det inte behöver ta över en månad igen innan ni hör från mig.
Ona zerveca por favor, en öl tack, som man säger i Spanien.
Vi hörs
Lars-Åke
Torsdagen den 23 september 2010
Hej
Idag är det visst höstdagjämning (ngn nämnde det i förbifarten) Vi går sakta mot den härliga vintern. Har idag förhandlat om elpriset med EON. Någon liten höjning blev det naturligtvis, men sett på treårsavtal, så är jag nog ganska nöjd ändå.
Allt vad tävlingar o seriespel i boulen är nu avslutad för i år. Var i helgen i Fjollträsk (Sthlm) och tredje o sista sammandraget i seriespel. Måste nog säga, att de tävlingar o seriespel som Flens Bouleförening arrangerar håller en jävla hög klass i jämförelse med denna i Vårberg. I kallelsen sas det; Genomgång 08.45 o spelstart 09.00. När vi kom dit ca 08.25 fanns inte en representant från arrangörerna på plats. Genomgången kom till stånd 09.00 och spelstart 15 min senare. (p.g.a att repr. inte kan vara där i tid) dååååligt........ Man kanske skulle tänka lite mer på deltagande lag, bl.a. från Boden, Sundsvall, Gotland, Halmstad, Mora m.fl. som säkert ville hem så fort som möjligt.
Kunde till slut göra en sista gräsklippning i veckan som gick. Har ju varit så in i helv.... blött hela tiden. Det hinner ju inte torka upp någon gång mellan skurar o nattdiset. Men nu känns det skönt att kunnat genomföra detta.
Var på väg kliva av gräsklipparen för att flytta på en gren som jag trodde hade fallit ner. Men plötsligt så började grenen "röra på sig " det var en huggorm som lite slött ringlade iväg för att inte bli överkörd av mig. Otroligt att dessa olustiga varelser inte har gått i ide för vintern ännu.
Har varit i E-tuna på en mindre investeringsrond. Köpt bl.a. ett element till TV rummet. Svärfar o hans särbo fryser alltid när de kommer på besök, så nu hoppas vi att det skall bli bättre värme, åtminstone där.
Alla lampor i fönstren (vi har en helvetes massa) är nu satta med "timer", så vi slipper sätta på o stänga av varje dag. Nu sköter det sig självt så att säga.
Ja nu tror jag frun är på ingång. Faktiskt skall vi upp i skogen o kolla om det finns ngn svamp, skall bli spännande.

Vi höres

Måndagen den 5 september 2010
Hej.  Jo jag lever.   Grattis till Mias o min son Tobias som fyller 22 idag. Har just ringt o väckt honom. Påtalade, att mamma o jag kommer i kväll med tårta. Detta innebär, att han måste sätta igång med att städa, vilket inte alltid är så populärt bland ungdomar nuförtiden.
Har varit i Uppsala lördag o söndag på mix DM i boule. Lördagen helt OK då jag kom tvåa i Mixtrippel V55 tills. med Alf o Britt. Kändes ganska bra, även om vi fick storstryk i finalen. Söndagen kan man glömma direkt. Utslagen efter två förluster . Men då kan Flens Boulef. istället glädjas åt Tullikki o Håkan som vann Mix dubbel V55. Flen ställde upp med totalt sex spelare och tog ett guld o ett silver, mycket bra tycker jag eller hur ??????
I morse upptäckte vi, att katten för första gången jagade o lekte med en mus i ett av rummen. Jag tror tyvärr, att musen lyckades försvinna ner under husgrunden, men det verkar ju lovande med kattjakten.
I helgen har Mia varit hundsocialtränare eller vad man ska säga.
Hon har haft en tioveckers rottisvalp fredag, lördag o söndag.
Otroligt vad duktig valpen var. Inte ett pip på två hela nätter. Somnade i flygburen varje kväll och inte ett ljud förrän vi vaknade på mornarna. Men rottis, nae jag tror inte.... Blir nog en schäfer igen nästa gång. (dröjer) Men gullig o social var den här rottisvalpen iallafall. Det tyckte både Mia o jag.
Nu skall jag in till stan o köpa en tårta till Tobias.
Vi hörsOnsdagen den 18 augusti 2010
Hallo
Tillbaka till vardagen igen. Åter efter SM och seriespel. Seriespel i Mora i helgen. Spelade med V55 laget. Vi låg näst  sist när vi startade helgens spel. När söndagskvällen kom, var vi tvåa i serien, endast 1 poäng efter segrande lag. Bra jobbat !!!!! ( OBS det var inte min förtjänst)
Nu skall vi ha två tävlingar i Hälleforsnäs på måndag o onsdag nästa vecka. Därefter bär det iväg till Edsbyn och hund SM.
Vi får inneboende i slutet av veckan, vilket är bra då vi åker bort.
Det är Soericka från Irland som kommer. Hon skall arbeta åt Stallet Prinsens Araber. Hon är något så ovanligt som hästmassör.  En mycket trevlig o rolig tjej. Så får man ju testa sin svengelska också........   Hon har bott hos oss tidigare och hon tycker,  att vi i Sverige pratar en mycket bra engelska överlag.
På fredag skall vi ha kräftskiva. Då kommer gänget som vi har bjudit sen 1992. Det började i husvagnen på Strandstuviken, och har fortsatt här hemma. En tradition som vi inte vill bryta. Undrar vad Irländskan tycker om kräftor ?????? Bäst att baka en paj åt henne ifall ...
Skall nu åka o handla dill o grovsalt. Hämtar kräftor hos en kompis ikväll och kokning därefter.
Så vi hörs,
Måndagen den 2 augusti 2010
Hej igen

Det var ett tag sedan. Nu har vi avverkat Mias semester och hon och jag har återgått till vardagen igen. Vi har faktiskt varit ute med husvagnen, nästan hela tiden, jättesköööönt.
Vädret de första tre veckorna var ju bara så fantastiskt. Jag till och med badade i havet, när vi var på Öland. De ni, det var inte igår som sånt skett förut. Jag är badkruka. Minst 26 grader skall det vara. Nu var det bara 25 på Öland, men jag var tvungen svalka mig, det var jättehett om dagarna.
Sista veckan var vi i Falun o spelade SM boule. Mitt o Mias sämsta insats sen vi började spela på SM. Men för lilla Flen gick det bra. Kanske ett av de bästa SM någonsin. En kvartsfinal, en åttondelsfinal och en sextondelsfinal. Mycket lyckat. För Seppo, Tuulikki och Alf fattades endast en match, så hade de spelat semifinal på centercourten, det hade varit häftigt.
En av fördelarna med det varma o fina vädret i sommar är, att man inte har behövt klippa gräset speciellt mycket. Nu har det regnat ordentligt sista veckan, så nu har det satt fart med växandet.
När vi kom hem i lördags tömde vi regnmätaren. Den var full upp till bredden, d.v.s. 50 mm. på en vecka. Sen vet man ju inte hur mycket som runnit över.....
Augusti är ju kräftskivornas månad, så nu ser vi fram mot detta. Resa till Mora o seriespel i Boule och två egna tävlingar i Hälleforsnäs skall genomföras också.
Så tills vidare

Ha det

Lars-Åke
Måndagen den 21 juni 2010
Hej igen

Ja, så har vi då genomfört våra stora bouletävlingar i Hälleforsnäs.
Lördag / Söndag (förra helgen) var det seriespel. Tisdag var det boulens dag för PRO och onsdagen var det DM för SPF Södermanland. Massor med spelare vid varje tävlingstillfälle. Sådana tävlingar går ej att genomföra, om man inte har mycket bra medhjälpare. Det är många i klubben som hjälper till, vilket underlättar. (det finns tyvärr de som inte hjälper till också)
Jag måste bara få ge beröm till Mia, som är en klippa på administration i tävlingssammanhang.
Nu blir det lugnt ett tag med boulen. Nu koncentrerar vi  oss på midsommar i stället. Hoppas det blir fint väder, ser just nu lovande ut, men man vet aldrig. I år blir vi inte så många som tidigare, men vi kan nog få trevligt ändå.
Sen kommer semester för Mia, så vi far väl iväg med husvagnen. Tobbe bor ju hemma över sommaren, så han får väl ta hand om gräsklippningen och sköta huset. (Ha-Ha)
Vecka 30 är det boule SM i Falun. I år kommer många från Flen att spela, vilket är roligt.

Så vi hörs

Tisdagen den 8 juni 2010
Hej

Sitter och planerar det sista inför Flens Bouleförenings tre stora bouletävlingar, som föreningen skall arrangera. Det är inte klokt igentligen, hur mycket arbete och förberedelser som det innebär. Nåväl, ingen klagan, tvärtom, det är också väldigt roligt.
Men man får ju ännu gråare hår när man tänker på de som skall beställa mat t.ex..  Sista anmälningsdagen 7 juni. Inbjudan har legat ute (utsänd) ca 1,5 till 2 månader i förväg. Tror ni då, att alla kommer in i tid ??????  Hm.....  Man får gåshud när man ser hur nonchalanta en del är.  Men det är klart, dessa skulle aldrig kunna arrangera några egna tävlingar, eller hur ????
Annars så är allt bra. Solen skiner idag, men det varnas för kommande regn, vilket vi inte vill ha den närmaste veckan. (med tanke på tävlingarna)
Snart kommer också midsommar. Sill o potatis, jordgubbar o vispgrädde, mums. Å SÅ LITE PILSNER att skölja ner med. (kanske inte till jordgubbarna)
Nåväl, skall till Hälleforsnäs, där vi har tävlingarna, strax. Skall leverera lite bouletavlor, klädnypor (fundera ni till vad) samt spett, slägga, krattor, mätband och spik.
Ja, va faaan, nu åker jag....

Hej, hej

Torsdagen den 20 maj 2010
Hallååå

Åter till vardagen. Har varit ute på vift i dagar tre tillsammans med "gamla" Dax Door kamrater. Vi brukar träffas en gång pr år och ha lite kul ihop. Fyra av dessa spelar golf, så de går några rundor, medan vi två som är kvar spelar lite boule och dricker pilsner.
Sedan på kvällen dag två, lagar vi gemensam mat. Förrätt, varm-
rätt och efterrätt med tillhörande drycker. Det är mycket upp-
skattat och trevligt.
Helgen innan vi åkte, spelade vi DM boule i Örebro. Min första tävling i år och tro på fan, jag och två andra vann trippel V55 på lördagen och jag tillsammans med en annan kille kom trea på söndagen i V55 dubbel. Så jag är myckeeeet nöjd. Det är ju tur att man har bra medspelare eller hur !?!?
Nu väntar jag på att det skall torka upp ute efter världens åskväder i går eftermiddag. Måste ut och klippa gräset.
Åskan i går var inte att leka med. Det gnistra o fräste ur elkontakterna flera gånger under eftermiddagen. Tyvärr för en sommarstugeägare i området rakt över vägen från oss. Hans stuga träffades av blixten och totalförstördes av brand.
Nu så laddar jag inför några stora tävlingar i boule som Flens Bf. skall stå som värdar för i början av juni. Bl.a. ett seriespel i Svealands bouleförbunds upplägg med 55 lag och ett stort arr. med PRO som kallas boulens dag med ca 100-120 lag.
Så vi hörs
Ha det................

Söndagen den 9 maj 2010
Hej

Det är väl härligt med den fina skirande grönskan som sakta smyger fram. Men var är värmen ? Det är ju för faaaan kallgrader på nätterna ibland, fortfarande......   Vi är ju inne i maj för Guds skull. Såg ni att jag skrev Gud med stor bokstav. Kanske man kan göra honom (henne) lite positiv på så sätt, och ratta fram lite värme.
Går och väntar på att korna skall släppas ut i hagarna runt oss. Det är ett äventyr som jag skrivit om förut, och för allt i världen inte vill vara utan. Helt fantastiskt, att se glädjen, att äntligen få komma ut i det fria och skutta omkring. För att inte tala om, att få äta grönt saftigt gräs.
Bonden har spridit koskit på gärdet närmast oss, så nu vet man att man bor på landet. Men det är väl så, att skiten skall plöjas ner inom 72 timmar. Jag är inte säker på detta, men en bondmora jag känner påstår så. Så man får väl stå ut med doften en liten stund.
Nästa helg skall frun o jag spela DM i boule. Ska bli kul....
Åtminstone att träffa alla andra bouleare. Resultatmässigt kommer det säkert inte bli så kul, men vi får se..
Måste åka o köpa bensin till gräsklipparen, det är dax nu att börja klippa.
Så till er alla från mig
Ha det bra, vi hörs

Måndagen den 26 april 2010
Hej

I helgen fick jag hjälp av en son och hans kompis med att lyfta bort badbaljan. Golvet hade börjat kupa sig uppåt, så jag misstänkte att det rörde sig under baljan. Med grannens traktor lyfte vi baljan och sedan backade han undan. Vi grusade om och lade ut 2 x 8 tryckimpregnerat virke, till att ställa tillbaka baljan på. Jag tycker nog att det blev ganska bra, vi får se...
Började fylla den med vatten, men som vanligt läckte den som ett såll, så det är bara att fylla lite varje dag, tills den har tätat.
Annars så kan man inte klaga på väder eller något sådant. Idag är solen framme, åtminstone ett tag. Hoppas inte det regnar i morgon. Då skall jag köra till sönerna i Eskilstuna med lite bord och en hammock. Har inget kapell på släpet, så regn skulle ställa till det.
Bouleträningen är inne i en skarv. Det är fortfarande för kallt på kvällarna, så vår träning bedrivs inomhus. Tur att hallen finns.
Vi skall så småningom i maj tävla i DM boule. I år åker vi till Örebro, där Sörbyängen står som arrangör. Skall bli kul.
Nu tar jag hunden med mig och går ut å krattar lite pinnar/löv mens jag försöker fylla baljan med vatten.

Vi hörs

Torsdagen den 15 april 2010
Hej
Då är det färdigspelat i boulehallen för denna säsong. Nu börjar utomhussäsongen. Det har varit roligt hela vintern, trots väldigt kallt o mycket snö (parkering o framför ingången), ingen har heller klagat trots förhållandena. Hoppas verkligen, att alla föreningar kommer tillbaka till hösten. Nu gäller det för oss i klubben,  att hitta möjligheter till bättre värme framöver.
Har börjat kratta upp alla "pinnar" som, dels har trillat ner från ekarna, dels har bitits sönder av vår vovve. Nåväl det har gått bra så här långt. Skall börja köra bort "högarna" med traktorn nästa vecka. Traktorn startade på första försöket efter vintervilan, de ni............
Skall strax bänka mig framför TV, n för första finalspelet i ishockey. Håller som bekant på Djurgården, men har inga stora förhoppningar på SM guld. Vi får vara glada för finalplatsen, tycker jag. ( Men jag hoppas givetvis på guld)
Man får börja titta ordentligt på marken när man är ute o går numera. De här trevliga slingrande sakerna med zigzagmönster på ryggen har börjat röra sig i solskenet. Värst för hunden som springer lös o nosar på sånt som han inte sett förut. Kan gå illa...
Skall till Fjollträsk lördag o söndag för årsmöte Svenska Bouleförbundet. Inget som man jublar över precis, men, men

HörrNi vi hörs

Tisdagen den 6 april 2010
Hej Hej

Påsken över för denna gång. Gick bra ! Lagom med pilsner o knappt någon sprit, så levern kämpar vidare.
Idag har jag kört husvagnen till Torshälla för service. Första gången med nya Volvon. Fantastiskt bra dragbil. Blir spännande inför kommande utflykter i sommar.
Nu börjar slutklämmen i boulehallen. En del föreningar har börjat utomhus och kommer inte tillbaka till hallen förrän i höst. Några är fortfarande kvar, och vi håller öppet för alla som vill.....
Mia o jag stod ute på terrassen i går kväll och njöt i solen. Hur skönt som helst, man ville knappt gå in. Det är sämre väder idag, men lyckligtvis har det inte kommit någon snö ialla fall.
Fick nästan en chock igår när man tittade ut.......   SNÖÖÖÖÖ
Vi hade skiftat däck på bilarna i lördags till sommardäck, så det såg ju inte så lovande ut, men snön försvann ganska snabbt som tur var.
Skall åka o träna lite boule i kväll, så det är bäst att börja med maten.
Vi hörs

Tisdagen den 30 mars 2010
Hej

Sitter o tittar ut på solen som skiner så vackert. Kanonväder idag. Har varit på promenad med hunden, jätteskönt. Otroligt hur snabbt snön har försvunnit ialla fall. Det var ju ganska gott om den för bara någon vecka sedan. Nedanför oss på gärdet har det börja svämma över med vatten. Det brukar det göra varje år. Redan igår såg jag kanadagäss som försökte simma i den lilla glipa som uppstått med öppet vatten där. Dessa marodörer har således redan hittat hit. Kanske de inte över huvud taget har flyttat någon gång, vad vet jag.....
Om några dagar är det påsk. GLAD PÅSK alla som läser detta. Vi får lite besök på fredag av barnen o barnbarnen, sen lördag o söndag, ja va faan det är ju nästan varje dag vet ja som det kommer främmande. Kul, då får vi svinga en pilsner eller tolv blir det kanske hellre...
Torsdag har vi sista inomhustävlingen i Hallen. Sen får  vi se hur många föreningar som vill fortsätta träna. Själva måste vi väl sätta fart o träna ordentligt inför kommande seriespel.
Sitter kvar som ordförande i Svealands Bouleförbund ytterligare ett år. Sen får det vara bra, då måste någon yngre ta över.
Så ja, det var allt för denna gång
Vi höres
Hej Hej


Tisdagen den 23 mars 2010
Hello
Har avverkat tre telefonsamtal nu på morgonen angående det kommande årsmötet med Svealands Bouleförbund nu på lördag.
Tänk va mycket tjafs det blir, när folk lägger sig i saker som de inte har med å göra.  Det är väl konstigt,  när vi i SVBF har vårt bouleting, då kan man komma o ha synpunkter på saker o ting samt vårt arbete i styrelsen, men då kommer man INTE. Är ni inte med på tinget, så tjafsa inte inför årsmötet heller punkt o slut.
Nåväl något trevligare. Vi har blivit med en bil till. En Toyota från 1988 som gått 11 000 mil. Sa till frun när vi var på väg för att titta på den, att det vore ju kul om man hittade en pedantiskt skött bil till ett hyfsat billigt pris. Det var precis vad vi gjorde. Jättefin var den, så vi slog till direkt.
Vädret då, ska han inte skriva något om vädret tänker ni. DET REGNAR just nu. Men det är väl bra, för då försvinner ju snön.
Har ni hört den här:.. En norrman hittade en videokasett som han blev nyfiken på. Han satte in den i videon och fick se sin fru i en porrfilm. Han blev helt förskräckt o mycket ledsen, men sen sken han upp o sa. Vilken tur att det bara är på film .............
Ja vi får väl höras efter helgens årsmöte. Då kanske man är utslängd från den styrelsen, för man kan väl inte hålla k-f ten som vanligt.
Hej o hå

Tisdagen den 16 mars 2010
Hej

Våren, ja det är våren. Så sjunger man ju, men det är nog fan bäst att hålla käften. Ja att sjunga alltså. Har ni sett någon vår ? Någon plusgrad o jättefin sol på dagarna, men snålblåst, så man knappt kan vara ute. Inte tar det speciellt mycket på snön heller, när det är så kallt på nätterna. Nej vi behöver 10 grader varmt o regn, dåååå blir det nog vår, och vårfloder.
Förmodligen så blir det ingen vår, utan det blir varmt på en gång. Nu har jag nog skottat så jag kan få ut husvagnen (tror jag). Har visserligen nästan tre veckor kvar till service, så vi får se vad som händer. Om jag får ut husvagnen, så är ju allt frid o fröjd. Men jag kommer nog inte att få in den på samma plats igen. Skall försöka få ställa den  på något annat ställe, tills det blir snöfritt.
Boulehallen i Sparreholm skall ju stänga nu till sista mars. Men med tanke på, att inga utomhusplaner kommer vara spelbara under större delar av april, så tänker vi hålla öppet även i april.
Förbereder årsmöte med Svealands Bouleförbund den 27 mars. Därefter är det Svenska Bouleförbundets årsmöte 18 april. Det är med andra ord full fart.
Nu stänger vi för denna gång. Nästa gång ( om det inte blir för långt bort) så hoppas jag att det är varmt o skönt, å det mesta av snön är borta för denna gång.
Vi hörs

Söndag den 7 mars 2010
Hej Hej

Nu är vi i mars, och visst kan vi väl skönja "lite" vår i alla fall.
Det är betydligt ljusare, både morgon o kväll, samt det droppar lite från taken om dagarna. Men visst, det är fortfarande kallt så det räcker till.
Jag ringde för att beställa tid för service på husvagnen. Då jag skall besikta den 23 april, så tyckte jag att tidigt den veckan skulle bli bra. Jo pyttsan, inte en jävla tid att uppbringa däromkring. Jag fick tid till den 6 april. Nu måste jag ju för faaan ut o skotta fram husvagnen. Det är ju tre meter snö runt vagnen. Nja inte riktigt, men nästan. Om jag nu får ut vagnen i tid, så hur sjutton skall jag få in den igen i det skottade hålet.............
Var förresten på "kryssning" måndag - tisdag till Åbo med frun o svärfar o hans särbo. Någon form av 70 års kalas (tanten fyller).
Ja jag kallar henne "tanten", mest på skoj, inget illa ment. Till alla Er som tycker jag är taskig, hon kan ge igen, så inga " hard feelings" där inte. Resan var trevlig med god mat o allmänt slappande. Tur att vi inte fastnade i isen, som en del andra färjor gjorde.
Hundskrället har fastnat med tassen o slitit bort en klo. Nu haltar han fram med omlindad fot. Inga kasta pinnar eller promenader på ngn vecka. Trist, jag får väl gå själv då .....
Han brukar vara med mig på gården, när jag skottar, men nu får han väl sitta inne o skälla, stackarn.
Önska mig lycka till med framskottandet av husvagnen. Jag får ont i ryggen bara jag tänker på elendet .....

Hej vi hörs (om jag överlever)


Måndagen den 22 februari 2010
Morsning !
Märker ni tonläget redan nu ? Vaknar å det är 24,6 grader kallt. Det är ju för faaaaaan snart mars, det måste väl bli varmare snart, eller ?????????
Det ljusnar tidigare och det blir mörkt senare, det måste väl be-
tyda, att vi är på väg mot vår o sommar. Det vet i fan om det är så. Då borde man inte få 30 cm snö, som vi fick natten till söndag.
Nåväl, det är som det är, bara ut o skotta. Undrar hur mycket översvämning man kommer att få i källaren, när allt börjar smälta. Måste försöka "köra" bort snön som ligger mot huset när det börjar töa. Just nu gör den ju nytta som isolering.
Har ringt husägaren och påpekat mängden snö, både på bonings-
huset och garaget. Kanske läge, att skicka ut ngn för skottning.
Ja nu är man inte längre ordförande i Flens Bouleförening. Får se om jag fortsätter i Svealands Bouleförbund. Jag har prel. lovat för ett år till, men det tåls att tänka på.
Nu gormar hunden, det är väl dax för mat förstår jag. Själv går Mia o jag på soppdiet. Ja, jag vet DET ÄR MANLIGT, men jag har faktiskt gått ner nästan fem kilo på en vecka............
Känns helt OK. Skall sluta mot slutet av veckan.
Hej så länge

Torsdagen den 11 februari 2010
Hej

Sitter o väntar på kompisar från Nyköping. Vi skall vidare till Svenska rallyt uppe i värmlands/dala skogarna. Vi har hyrt stuga i Säfsen. Skall bli kul att träffa alla igen. Vi har nog hållit på så här i 10 - 12 år. I år blir det väl ett vinterrally, som de efterlyst många år.
Otroligt nog, så börjar fåglarna vårspela redan. Trots att det är ganska kallt o mycket snö, så känner de väl, att våren är på väg.
Hääääärligt.
Man måste ha full koll på kattskrället här hemma. Om man öppnar en dörr till en garderob eller dylikt, måste man kolla nog så hon inte smiter in. I förrgår kunde jag inte hitta henne, hur jag än letade. Kom efter en stund på, att jag hämtade ett par träningsoverallsbyxor ur en garderob för någon kvart, tjugo minuter sedan. Jag tyckte jag kolla om hon var i närheten, men när jag gick o öppnade garderobsdörren, så satt hon naturligtvis där inne i mörkret.
Något hon tycker är jätteroligt, är att jaga flugor,som börjar vakna till liv igen. Men det medför också, att hon har ner saker på golvet. Vaknade i morse när det brakade till nerepå.  Hon tar sig promenader på natten, ner o undersöker undervåningen. Då hade hon haft ner en termometer på golvet.
Nåväl, jag som inte gillar katter, men, men man är ju inte sämre än man kan ändra sig. Maja är jättegullig.....

Hej, vi hörs

Torsdagen den 4 februari 2010
Hej Hej

Börjar faktiskt bli lite småtrött på all snö. Iår så satte jag inte på snökedjorna, på trädgårdstraktorn. Ej heller snöbladet. Jag räknade med, att det inte skulle bli någon snö. Hej jävlar va man bedrog sig. Nu är det ingen mening, jag får inte ut traktorn ur garaget. Varför då ?  För mycket snö. Kul va .......
Så det är bara å ta till armar o en snöskovel.
Men ack vad det sliter på ryggen. Inget vidare, när man redan har ont där. Skyll dig själv, slöhög.
Nu längtar jag verkligen till vår o sommar. Tittar med längtande blick mot husvagnen som står helt översnöad. Mia skottade bort snö på taket på husvagnen. Det var nödvändigt, säkert 30 cm.
Jag skottade bilvägen, så idag fick vi ut bilen. Igår var det helt omöjligt. Tur att Mia inte jobbar på onsdagar. Och vilken tur, att jag inte behövde till boulehallen. Den hade Eva o Lennart lovat för just då. Jag hade inte kommit dit. Vi fick skotta tillsammans i säkert tre, fyra timmar för att få vägen körbar.
På lördag skall vi ha styrelsemöte i Svealands Bouleförbund här hemma hos oss, och på söndag kväll är det årsmöte med Flens Bouleförening.
Nu måste jag försöka ta mig till vedboden för att få in mera ved.
Men jag vet i faaaaan hur jag kommer dit, det är ju lite snö ivägen. Men på något vis så. Allt går ju utom nyfödda o fyllon.

Vi höres

Tisdagen den 26 januari 2010
Hej i kylan

Igår sa en gammal farbror till mig, att det var sex (6) veckor sedan det var plusgrader. Så sant, så sant. Men det är ju vinter, ska det inte vara kallt o snö då. (jo men lagom är bäst, eller ??)
En annan "gubbe", uttryckte sig så här:
>> I min ungdom, så skulle du se hur kallt det var, varje vinter. Vi fick ligga i köket framför vedspisen på nätterna. Pappa eldade hela natten, så vi barn  och mor fick sova..... Ja, ja ta i bara, tänkte jag,  jag har också varit liten. Visst faan kan man tycka, att vintrarna  förr
var lite mera vinter än nu för tiden, men inte har jag legat i köket framför vedspisen i alla fall.
Fast det är klart, gubben var nog tjugo år äldre än jag, så........
Nåväl, vår hanhund har blivit en "det" sedan vi kastrerat honom förra veckan. Får se om han blir något lugnare efter detta.
Boulehallen är det full fart i trots låg temeratur. Tack gode gud att vi gjorde iordning kaffestugan. Där inne är det varmt o skönt.
En liten historia kanske värmer eller

Ett original från skogarna i Hälsingland fick för sig att han skulle ringa till Kungen o gratulera på namnsdagen.
Han hamnade i slottets telefonväxel, och förklarade att han ville tala med Kungen.
>> Det går tyvärr inte, svarade växeltelefonissan.
Men originalet stod på sig o tjatade att få tala med Kungen.
Damen i växeln stod också på sig, och menade, att man kunde inte ringa till Kungen hur som helst.
Men hur hon fumlade o hade sig så lyckades hon koppla upp originalet på en linje och plötsligt hör han i luren.
>> Ja det är Kungen.
>> Tjena, sa originalet, det är jag Berra från Hälsingland. Jag skulle bara vilja gratulera Kungen på namnsdagen.
>> Men, sade Kungen. Det är varken Carl eller Gustav idag.
>> Näää jag vet svarade Berra, men det är den sextonde.

"Det" är med matte till jobbet idag. Han går omkring med en stor plastkrage, så han inte kan slicka på operationssåret. Jag skall till hallen, och vi vågar inte lämna honom ensam. Men vet inte om han fastnar med kragen o gör sig illa.
Maja (katten) får på detta vis en chans att undersöka neder-
våning i lugn o ro. Får se vad hon har hittat på när man kommer hem.

Hör ni, vi höres


 
Måndagen den 11 januari 2010
Hej o god fortsättning på det nya året.

Kallt o jävligt. Förra veckan hade vi - 23 grader en natt. Är inte det att överdriva eller .....
Vårt stora hus klarar inte sån kyla. Vi har ca 14 - 16 grader på morgonen, trots att jag eldar som bara f-n i öppna spisen.
Tyvärr så finns den öppna spisen i hallen och där fördelar den värmen uppåt övervåningen, inte till rummen nertill.
Därför har vi ganska varmt o skönt uppepå, när vi skall gå o lägga oss, men kallt i t.ex TV rummet.
Men va fan det är ju vinter, då SKA det vara kallt o snö.
Skall åka o titta på VM rallyt i Värmland i början av febr. Hoppas det inte blir lika kallt då. Jag har varit ute på en sträcka en gång när det vär - 23 grader. Då gäller det få fart på en brasa så fort som möjligt, när man väl bestämt sig för var man vill stå o titta.
Många undrar hur man är skapt (=dum) när man åker o tittar på rally. Bilar som far fram o man ser dem i ca 10 sekunder. Men då säger jag bara, åk o titta en gång själva. Det är helt otroligt hur dessa förare behandlar sina bilar. Hur de kan få dem kvar på vägen i hastigheter på 150 - 200 km/tim. Sen är det alltid kul att träffa alla dessa "Norrmän" som är ute på sträckorna. Den ena fullare än den andre, men de är så jävla roliga. Man har så kul tillsammans med dem. Så bjuder de ofta på varm saft med lite "spets" i. Det värmer o man blir glad.
Nåväl, innan rallyt skall vi ha årsmöte i Flens Bouleförening, så det finns lite att göra inför detta.
Vi höres
Måndag 28 december 2009
Hej

Julen är över. Ganska kallt o skapligt med snö. Precis som det ska vara, men genom de sista åren, ej har varit. Nåväl, alla som älskar snö o kyla, har väl fått sitt. Sportaffärerna kanske kan vara nöjda, försäljning av vinterutrustningar borde vara avsevärt högre än tidigare vintrar.
Vi har haft besök av svärfar o hans särbo. Det var trevligt som vanligt. En kul tradition, att de hälsar på varje jul.
Själv har jag varit (en del tycker säkert att jag alltid är det) tomte, på julafton. Det var kul och barnen hade inte en aning om vem jag var, så man kunde prata med sin egen stämma o ej behöva förställa rösten. Jag blev hämtat av pappan till barnen. Jag förklarade, att jag kört sönder min kälke med julklapparna på, och att de lagade den nu medan jag var hos dem. Det gick utmärkt, barnen sket väl i min kälke, bara de fick sina julklappar.
Nåväl, tomten (jag) fick sin whisky och blev sedan hemskjutsad å allt var frid o fröjd.
Nu väntar nyår. Det ser ut att bli ganska kallt. Tänker på alla som skall ut o skjuta raketer o smällare. Ungdomar som kommer med skjortan uppknäppt o bara lågskor. Jag säger bara, ta för faaan på er ordentligt. I slutändan är ni inte så tuffa som ni tror, när ni ligger nerbäddade med än det ena än det andra i sjukdom. Då är det bra med mamma eller hur ????
Lyssna på henne innan ni går ut.
Jag önskar alla som läser detta:
ETT GOTT NYTT ÅR
och till alla bouleare: ett gott nytt bouleår

Ha de


Fredagen den 11 december 2009

Hej

Länge sen sist, eller hur ? Men va fan, här är jag iallafall. Snart är det lucia o sen jul. Jag tror faktiskt, att det kommer bli en vit jul. Jag menar, det kan ju inte fortsätta vara milt hur länge som helst.  Någon vecka sedan var det frost o några grader kallt. Så otroligt vackert det blev med en gång. Nu hoppas vi på tur till jul.
Uthyrningen i hallen går som smort. Ett litet "jippo" för de som hyr i hallen skall vi ha på fredag, och på lördag blir det "Skinkboule" för klubbens medlemmar. Skinka till ettan, tvåan och trean, samt lyckligtvis för någon, till den som kommer sist. Alkoholfri glögg o pepparkakor bjuder vi på. Det brukar bli mycket lyckat. Hoppas även iår.
Sen måste man ju koncentrera sig på julen. Köpa klappar till barn o barnbarn o lilla frun.........
Med tanke på hur ofta jag skriver här, så kanske jag skulle önska alla även ett gott nytt år, men jag skall försöka skärpa mig.
Lördag skall jag hjälpa min goda vän Ludde att sälja julgranar vid gamla OK/Q8 i Flen.
Så till nästa gång
Ha det

Måndagen den 23 november 2009
Hello

I morgon fyller frun år, får inte glömma det...... Ja när vi kommit upp i dessa år så känns det ganska meningslöst att fylla år egentligen, ett år närmare så att säga. Men va fan livet är som det är, inget vi kan göra något åt.
Inte kan vi göra något åt vädret heller. Gjordet iordning utebelysningen inför kommande advent, men inte känns det som advent inte. 9-10 grader varmt 23 november. Det måste vara något fel nånstans eller hur? Hur var det t.ex när man var liten. Kommer inte ihåg,  att det någonsin var så varmt i nov. eller så stor brist på snö här kring Flen. Vid den här tiden hade man redan provat både skidor o bob. Vi åkte mycket "kana" i backarna från Församlingshemmet ner mot "gamla" systembolaget. Man hade bara några gamla kartongbitar som man gned in med stearinljus, jävlar vad det gick utför backen.
Det enda orosmomentet var om det skulle komma en bil eller inte, ty vi korsade vägen som avslut.
Nåväl, vår nya bil har anlänt, så nu har vi bara den. Det gör att man måste planera dagarna noga, för att inte bli låst hemma. Men hitills har det gått bra. Till sommaren blir det säkert ännu bättre, ty då kan man ju nyttja cykeln. Förresten det skulle jag väl kunna även nu, med tanke på vädret.
Som sagt, snart jul, det känns väl så där, eller ?????

Hälsn
Tisdagen den 3 november 2009
Hej Hej

Jo jag lever, men man kanske kan tro att ej så är fallet, när det blir så sällan man visar sig här.
Nåväl, här är jag ju. I lördags blåste jag ihop flera stora högar med eklöv som fallit ner. Men sen så kom stormen, ja storm o storm, men blåste utahelvite gjorde det. Så när jag idag tänkte fortsätta blåsa ihop löv, så har naturen liksom fixat detta ändå. Hurra säger jag bara, nu behöver jag "bara" köra bort högarna på torsdag.Ja tänk så bra det kan bli ibland.
Hösten är som vackrast just nu, med alla olika färger
Fast jag tycker nog att våren är bättre, med alla olika gröna nyanser.  Å så vet man ju att sommaren kommer. Nu känns det så där med vinter o snö. Kallt o isande vindar. Ja jag vet, var årstid har sin tjusning, så är det nog.
Jag brukar ju berätta lite om boulehallen Det är full fart i veckorna, å nu ska jag strax åka dit till Flens träning. Ja jag vet vad ni tänker, att jag inte blir bättre i alla fall. Nog så sant men det duger med att träna, och träffa alla andra i klubben.
Fredag - lördag skall jag till Sala och bouleting för Svealands bouleförbunds räkning. Hoppas det inte blir halt eller snö, jag har inte vinterdäck på än......
Hörre Ni vi hörs

Torsdagen den 15 oktober 2009
Hej igen

Vilka härliga dagar det varit. Sol o hög luft, lagom kallt på natten. Vinterdäck på eller .... ?? Visst är det konstigt, att man trots det fina vädret ändå (jag i alla fall) känner sig lite deppig. Lite urrig, burrig, ledsen. Det måste vara hösten eller hur ? Vi säger det. Man kan ju tycka, att hösten med dess fina färger på träden och möjligheter till att tända en massa ljus att mysa kring, inte borde påverka oss personligen, men tyvärr är det nog så hos en hel del personer.
Var o tittade på rally i lördags. SM rally i Katrineholm. Det var länge sedan jag var iväg, så det var himla kul tyckte jag. Tyvärr fick jag åka ensam, då jag kom på detta rätt så sent. Men det gick det också, en är ju van...............
Katten börjar bli van, men är väldigt försiktig att ta sig ner för trappen. Det är ju en stor hund där nere. Men i går kväll när jag satt o glodde på TV (som vanligt enl. hustrun) såg jag något i ögonvrån. Tror ni inte på faan, kattskrälle hade vågat  sig ner till undervåningen. Hon märkte väl att hunden inte var hemma (med matte på brukshundklubben, som vanligt). Hon kollade runt lite grann. När jag skulle försöka få tag i henne för transport till hennes region, var det lögn i helvite att få tag  på damen. Till slut så förpassades hon till övervåningen och allt var som vanligt.
Idag har jag kört bort löv o kvistar från tomten o bara supit in den härliga luften.
Nu skall jag laga lite mat till matlåda åt hustrun o lunch till mig i morgon.
Vi hörs

Torsdagen den 8 oktober 2009

Hej gott folk, nu är jag tillbaka.

Det har gått lång tid sen jag hörde av mig här. Men ni vet bättre sent än ..
Nu börjar hösten på allvar. Ekarna utanför tappar hela kvistar i år, alltså inte bara blad. Varför är det så undrar man. Tidigare år har det bara "lövat". Mysko tycker jag. Men det finns säkert någon förklaring.
Frun har "släpat" hem en kattunge. Jag som egentligen INTE tycker om katter, måste nog säga, att denna är helt fantastisk. Så himla go o kelen. Ska bli intressant o se när vi släpper henne tillsammans med Razzel, vad som händer då. Än så länge är de på varsin våning.
Boulehallen är återinvigd efter sommarens inbyggnation av cafeterian. Glädjande var, att flera representanter från Kommun var närvarande vid tillfället.
Nu är inomhussäsongen igång och uthyrningen går bra. I kväll skall Rotary Flen till hallen för möte, och sen blir det väl lite boulespel också. Kul tycker jag, att flera "andra" grupper kommer till hallen. Den går ju att utnyttja till så måååånga.
Skall så småningom försöka med lite företagsuthyrning också.
Kanske jag kan bli något snabbare till nästa inlägg, den som lever får se...
Vi hörs

Hej igen

Länge sedan jag var här på sidan, men semsterresor o annat har fått gälla först o främst.
Först sänder jag en tanke till Mias "lillebror" Kenneth som gick bort den 18 juli. Vi visste alla att så skulle ske inom en snar framtid, men det är alltid lika ofattbart o sorgligt när det sker. Jag vet att Kenneth nu har det bra o inga krämpor längre. Hoppas han spelar boule någonstans däruppe. Vi tänker på dig o älskar dig.
Nåväl livet måste gå vidare. Vi har varit o spelat boule SM i Växjö under v.30. Det gick "ganska" bra. I trippel V55 kom vi till 1/16 del. Frugan Mia i damsingel o Bosse Jakobsson i V65 singel kom också till 1/16. Jag tycker det är helt OK.
Nu ska vi har en liten tävling för våra veteraner i Flens Kommun på onsdag, sedan PRO,s DM och en damtävling inom PRO nästa vecka. Så nu är man igång igen.
Boulehallen i Sparreholm är i det närmaste klar för spel kommande halvår. Några småsaker återstår.
Åker i mitten av aug. till Sundsvall för SPF, s SM i boule, det ska bli roligt.
Måste slutföra några saker inför styrelsemöte ikväll i Flens Bouleförening, ja ni ser det är boule för hela slanten........

Vi höres
Fredagen den 26 juni 2009
Hej

Så nu börjar fruns semester, vad blir det då av ?? Ja några turer med husvagnen efter blir det väl. Nu kan jag ju inte klaga på vädret längre, varmt o skönt. Midsommar har varit, och blev mycket bra tycker jag trots att det regnade ganska ordentligt tidvis. Vi dukade upp i vårt dubbelgarage, vilket var helt rätt. Alla fick plats o det fick regna så mycket det ville....
Beträffade boulehallen i Sparreholm, så är det utvändigt i cafeterian klart. Invändigt skall det spacklas en gång till sedan målas tak o väggar. Ett "klickgolv" skall fixas också, sen är det klaaaart.
Så till Er alla, ha en skön semester. Ladda batterierna inför hösten så hörs vi vidare

Ha det
Onsdagen den 17 juni 2009
Hej
Två dagar kvar till midsommarafton, och kan vi hoppas på väder eller... Jag menar uppehåll åtminstone. Regn har vi väl fått så det räcker.
I helgen hade vi (Flens Boulef.) seriespel för svealand. Lördagen helt OK med vädret, men söndagen fy fy fy. Vi var blöta ända in på bara skinnet. Men tävlingarna gick bra, och alla var nöjda förutom vädret då, men DET kunde vi inte styra, tyvärr.
Tisdag hade vi Boulens Dag för PRO i Södermanland. Då sken solen och allt var bara så häääärligt.
Har klippt gräsmattan idag inför midsommar, så nu ser allt så perfekt ut.  Vi beräknar att ca 30 personer kommer o firar i helgen.
Så jag önskar ER alla som läser detta EN GLAD MIDSOMMAR så hörs vi
Hej då
Måndagen den 8 juni 2009

Hej det är bara jag

Vilken sommar vi har fått !!!!   I morse var det 2,9 grader när jag kollade termometern, fy f......n. Måtte det bli varmare till midsommar, det är ju i alla fall några veckor kvar.
För övrigt så rullar det på. Vi har fått tag på plåtar till taket på vår ínbyggda cafeteria i boulehallen, så nu återstår det inte så mycket innan vi är klara. Väggar o gavlar i hallen är ommålade o klara. Det blir så fint så .....
Har varit o spelat lite boule med SPF gänget idag. Vi skall spela DM  i Tystberga på onsdag så jag passade på, att ha en genomgång av gamla och framförallt nya regler i boulen. Är ju himla bra om alla vet någotsånär reglerna eller hur ??
Nä nu går jag och lagar lite mat till kvällen, så tills vidare
Hej vi hörs

Torsdagen den 28 maj 2009
Hello
Nu är jag här igen. Har varit o spelat boule DM i Uppsala och en tävling i Nyköping. DM gick väl sådär, ingen framskjuten placering i varken trippel  eller dubbel. Men i Nyköping gick det bättre. Margareta Andersson o jag vann hela tävlingen. Ett skönt kvitto på att man kan ibland.
När vi var i Uppsala fick jag besked att grannens hund blivit stulen under natten till söndagen.Helt otroligt. En rottis som man knappast kunde gå förbi på vägen. Man trodde den skulle hoppa över stängslet på 2.40 m. Den har ngn tagit med sig eller släppt ut. Troligtvis det första. annars borde den vara "hemma" igen. Betänk att en hästtjej sov över i stallet den natten och hörde inte ngt. Otroligt.......
Nu närmar sig Flens Bouleförenings stora tävlingar med stormsteg. Först seriespelet i Svealand den 13-14 juni sedan Boulens dag den 16 juni med PRO. Roligt, men mycket arbete, men det är så det skall vara.. 
Boulehallen i Sparreholm, där är nu inbyggnationen av cafeterian i det närmaste klar. Återstår plåt på taket o inv. målning. Sedan skall vi måla väggarna vita en gång till, sen så jävlar i min skäl, då ni ......
Vi hörs snart igen
Ha de
Lars-Åke          

Ps Fyller år idag, har den äran gubbjävel.....
Onsdagen den 20 maj 2009
Haj
Har varit på Öland o spelat boule. Gick som vanligt, d.v.s. åt helvite. Förstår inte att det bara blir sämre o sämre med spelet. Så nu har jag bestämt mig för att ta det lite lugnt med spelandet (tävlandet) framöver. Det är så mycket annat just nu att tänka på i bouleväg. Seriespel 13-14 juni som Flen arrangerar. Boulens dag för PRO som vi också arrangerar den 16 juni, så jag koncentrerar mig på det istället.
Bortsätt att spelet gick illa, så hade vi faktiskt jävligt kul där nere. Lördagskvällen efter grillmat på Lilla Krogen i Eriksöre blev helfestlig. En o annan grå cell förbrukades under kvällen, men va f-n huvudsaken är att man har roligt. En av de äldre herrarna (som aldrig säger halvsju)  berättade en historia om en björnjakt. Med hans inlevelse o gestikulerande trodde jag att jag skulle gå i taket. Skrattade så tårarna rann.
Nu kom gumman hem från brukshundsklubben, så nu ska vi äta rabarberpaj som jag bakade i går, med vaniljsås...
Godis.
Vi hörs
Lars-Åke
Onsdagen den 13 maj 2009
Hej de e bara jag

Har varit i Köping måndag - onsdag med "gamla Dax Doorare" Ett kompisgäng från tiden på Dax, med en medelålder på c:a 60 år, Vi träffas en gång om året o har roligt. Fyra av dessa grånande herrar spelar golf, de andra två boule. Gissa vem jag representerar. Nåväl på den andra dagens kväll tillreder o äter vi en trerätters middag enligt följande:
Två tillagar förrätt, två middag o två efterrätt. I år enligt följande:  Förrätt= en laxbaserad röra med massor av goda grönsaker o goda kryddor, upplagda på en kavringskiva. Till detta serverades ett amerikanskt vitt vin. Mycket gott.
Till middag serverades röding i ugn, med gräddsås o kokt potatis. Ytterligare två olika kalla såser fanns att välja till. Vitt vin o lite grönsaker därtill. Till efterrätt en fantastiskt god fruktcoctail som spetsats med sönderhackad tobleronechoklad överest. Till detta gräddglass.
Jag lovar att vi var mätta o belåtna efteråt.
Nu onsdag em är jag hemma o packar om, för i morgonbitti skall vi (12 st) åka till Öland o spela Eriksöre cup i boule.
Också detta en tradition som vi varit på ett antal år nu. Skall bli jättekul.
Eftermiddagen har gått åt till gräsklippning, så att man kan komma hem utan  att tomten ser ut som vildvuxet.
Nu tar jag en liten wiskey o sedan laddar jag för Öland.
Vi hörs
Lars-Åke
Onsdagen den 6 maj 2009
Hej de e bara jag

Har väl blivit någon form av ombudsman för kossorna i hagen som jag berättade om förra gången. Ja inte så att de kan komma o klaga hos mig ifall gräset inte är tillräckligt grönt, men jag håller koll på dem när jag går eller cyklar förbi om dagarna. I lördags var det t.ex en liten kalv som stod o andades så konstigt. Jag beslöt att ta en ytterligare titt efter en halvtimme. Då låg han ner o såg jättedålig ut. Telefon direkt till Storbonden, som skickade ut folk för att kolla. Efter c:a 20 min. kommer två man som fångar in den lille kalven o tar den med sig till ladugården, troligtvis hade den lunginflamation. Har ej hör hur det gått, men jag skall fråga så snart jag träffar dem. Tänk om den lille hade fått ligga hela natten, då tror jag inte han klarat sig.
Inbyggnaden av kaffeterian i boulehallen går vidare. Regel-
konstruktionen är klar. Nu börjar takstolsuppsättningen. Sedan skivor o isolering, målning m.m.  Ja ni ser det är en hel del kvar, men jag tycker Folke o Seppo är jätteduktiga, å fort går det. Själv är man ju inte så hävligt att svinga hammaren, så jag får tvätta väggar med alg o mögelmedel, samt skura bort detta efter några dagar. Ja ja ................. Inte för inte man kalla kärring.
Styrelsemöte söndag i Svealands Bouleförbund sedan tre dagar med "gamla gänget från Dax Door tiden" i Köping, sedan torsdag till söndag till Öland o Eriksöre cup i boule.
Nästa vecka helspäckad således, å killarna i hallen får klara sig utan mig, vilket de säkert tycker är jätteskönt.
Ha det
Onsdagen den 29 april 2009
Hej

Tänk att få berätta detta.. Idag har jag tittat på när storbonden häromkring släppte ut sina kor o kalvar till betet. Har ni aldrig sett det förr så kan jag rekomendera detta. Vilken glädje, hopp o skutt hur länge som helst. Sen när de kommer till sans, så ropar mamman till kalven så separeras alla, så att rätt kalv kommer till rätt mamma. Fantastiskt skådespel. Tänk er själva, att stå inne ett helt vinterhalvår, där kanske maten börjar tryta så här mot slutet, o sen få komma ut till grönt saftigt gräs.  Tretton kor o lika många kalvar samt "farsan" till alla tretton kalvarna går nu omkring i hagen utanför fönstret vårt.
Annars så har vi börjat med förbättringsarbeten i boulehallen i Sparreholm inför kommande höst, vinter, vår. Vi har kommit överens med Flens Kommun om ett avtal på 5 år, vilket glädjer oss i klubben mycket.
Snart får vi gå o titta på brasor o fyrverkerier i valborg samt fira första maj. Ja jag firar bara min son som fyller år just på första maj, inget annat.
Vi hörs

Tisdagen den 21 april 2009
Hello

Nog är det väl själva f-n att vakna i morse och det är - 3,1 grader ute. Det skall ju vara vår nu. Men det är så typiskt, det kallas väl för aprilväder eller ....I nästa stund regnar det väl eller så är det plötsligt 20 grader varmt. Nåväl någon gång skall det väl bli sommar i år också.
Har varit o skrivit kontrakt med Hällefornsnäs IF inför en del tävlingar som Flens Bouleförening skall ha på deras Edströmsvallen. Allt gick perfekt och vi var överens på det mesta, för att inte säga allt.
Läste förresten, att en svensk person mördats, just på den plats i Spanien, där jag var under en månad. Jag  vet vad ni tänker, men jag har faktiskt varit hemma i två veckor nu, så jag är oskyldig. Men otäckt tycker jag det är. Kanske har jag spelat med eller mot personen någon gång där nere.
I kväll skall vi träna ute för första gången i år. Typiskt att vädret är som det är. Kallt o blåsigt.
Nu skall hunden få lite mat, så han blir nöjd i alla fall, sen är det bara att klä på sig. Tur att inte vinterutrustningen är undanplockad.
Vi hörs
Lars-Åke
Onsdagen den 15 april 2009
Hej igen gott folk
Nu är man tillbaka till verkligheten igen efter en månad i Spanien.
Har varit där och spelat boule med en klubb som heter San Louise från Terreveja. Det finns otroligt mycket svenskar där nere som har lägenheter eller hus, och tillbringar vårar och höstar där. De har en serie med 4 divisioner A o B i varje. Där spelar 6 lag i varje o varje lag består av 6 spelare. (låter krångligt) Då förstår ni hur mycket folk det finns som spelar boule därnere. Utöver seriespelet så anordnas det tävlingar flera gånger/vecka och som om det inte var nog så tränar de så gott som övriga dagar.
Nåväl det var trevligt och lärorikt. Mycket engelsmän spelar också, så på så vis fick man öva på den skolengelska som man lärt för 100 år sedan.
Vi hyrde en lite bil under tiden där nere och for omkring och såg på dit o datt. Bl.a. har jag för första gången i livet sett flamencofåglar i frihet. Det är nämligen så att runt Torreveja är ett av världens största salttillverkningsområden och där i dessa grunda sjöar trivs många exklusiva fågelarter bl.a då flamencon.
I övrigt kan man säga att staden Torreveja är mycket noga med att det är städat o fint runt beachen inne i staden. Det städas varje morgon med att ta upp papper o skräp samt man jämnar till stranden inför kommande publikanströmning.
Men går man bara några hundra meter därifrån så ser det för jävligt ut. Otroligt med skräp av alla de sorter, usch fy f....n.
Nå nu skall jag försöka skriva lite oftare än tidigare, obs jag sa försöka, jag lovar inget
Vi hörs
Lars-Åke
Måndagen den 9 mars 2009
Hej igen
Ja nu är jag här...   I torsdags fick vi besök av Radio Sörmland i vår fina boulehall i Sparreholm. Det var direktsändning klockan 1100. Kul tycker vi, och det ger ju lite PR för klubben.
I lördags var jag och fem till från klubben och spelade Lag DM V55+ i Eskilstuna. Förra året vann Flen( då var inte jag med) I år åkte vi ut redan efter gruppspelet (då var jag med) Så där ser man, man ska hålla sig borta o inte förstöra för de andra....
Vårt V65+ lag kom tvåa, vilket vi gläds åt istället.
I morgon tisdag far jag på semester o låter hustrun sköta allt här hemma (hon måste arbeta, så hon kan försörja mig). Nåväl hon kommer ner sista veckan jag är borta.
Ser vi någon antydan till vår då ? Nja de vet i sjutton, inte om man tänker på vädret som var i helgen. Men visst, det ljusnar fort på morgonen och det är längre o längre ljust på kvällen, så visst  är väl våren på väg ändå.
Som sagt, så far jag på semester i morgon och den här skrivar-
biten kommer att ligga nere över en månad.
Men vi får se, kanske jag hugger tag i skrivandet igen när jag kommer tillbaka.
Ha det gott alla
hälsar

Tisdagen den 3 mars 2009
Hej igen !
Länge sen sist, men här är jag.
Var i helgen och blev omvald som ordf. i Svealands Bouleförbund. Det blev ett ganska kort möte och allt flöt på bra. Visst är det konstigt, att endast 14 föreningar av totalt 41 i distriktet var närvarande. Årsmöte är ett av två tillfällen att verkligen säga sin mening, men nej de flesta avstår. Det andra tillfället är vad vi kallar bouleting som hålls sent på hösten. Då är frågan fri och vi diskuterar hit o dit vad som är bra och vad som kan göras bättre. Allt för allas trevnad inom Svealands bouleförbund. ( 7 disktrik ingår i Svealand) Men samma sak där, alltför få kommer o säger sin mening. Men många har synpunkter under resten av tiden...........
Träning i boulehallen ikväll. Vi skall spela DM Lag V55 o V65 på lördag o söndag i Eskilstuna. Hoppas alla inblandande som skall vara med kommer ikväll så vi kan träna ihop lagen.
På torsdag 5 mars är det direktsändning i Radio Sörmland från boulehallen i Sparreholm.  Trevligt och spännande tycker jag.
Måste tydligen gå ut med Razzel, han springer fram o tillbaka i rummet, vilket brukar betyda "Husse jag är sk..nödig" så det är väl bara att säga
Hej då vi hörs
Torsdagen den 19 februari 2009
Hej igen

Ja jag vet, jag är dålig på att skriva. Just nu är jag så j-vla förkyld, så det är jättesynd om mig. Tung i huvet (värre än vanligt) o nästäppt. Får inte använda nässprej som jag vill för frun, för det är farligt säger hon ......
Ja, ja, efter nässprej kan man ju åtminstone andas normalt.

Vaknade här om natten av att rådjuren stod utanför på gärdet o skrek. Inte det vanliga skällandet som man hör när de blir skrämda, utan nästan som barnskrik. Barn som skriker o är ledsna.  Hur läskigt som helst. Kan tro att man sover ganska lätt när man vaknar av sånt.
Men detta hör landet till........  (rådjuren menar jag)

Har ni märkt hur ljust det börjar bli på morgon och hur länge det är ljust på kvällen. (klart ni har) Nu j-vlar kan vi börja se framåt på riktigt. Våren är på väg hoppas jag. Bara värmen kommer så blir det bra.
I morgon skall vi ha öppet hus för sportlovslediga barn i boule-
hallen i Sparreholm. Det är meningen, att de som vill prov på skall få göra detta. Spännande om det kommer någon.
Den som lever få se, som han sa...

Nu skall jag se sporten på TV2, sen natti natt.

Vi hörs
Söndagen den 8 februari 2009

Hej
Vi badade i baljan i går kväll, så nu på morgonen var det lite att städa upp. Konstigt att det blir en massa tomburkar överallt efter badandet. Synd att det inte var kallt i går kväll, det är mycket mysigare att bada då.
Nysnö nu på morgonen, tycker nog att det kan göra det samma, men det är ju något man inte rår över.
Får väl ta o vältra mig framför TV:n nu till e m  Det är väl både ishockey o fotboll vad jag vet. Frun är på hundträning, så här är lugnt o skönt.

Vi hörs

Måndagen den 2 februari 2009
Hej igen

Ja jag vet att jag har varit dålig på att skriva, men det kan bara bli bättre.
Lördagen var jag i Södertälje o spelade boule. Styk i B finalen.
Känns ändå OK.
Idag måndag är solen äntligen framme. En underbar vinterdag med ca 5 grader kallt.  Måste se till att komma ut i friska luften snarast möjligt. Tar med Razzel (hunden) ut på tomten så får han rusa av sig lite. Skall titta till badtunnan, vi skall ha gäster till lördag, och då skall vi bada. Hoppas vädret håller sig tills dess, ty det är helt underbart att bada när det är kall-
grader ute.
Söndagskvällen var det årsmöte i Flens Bouleförening och man blev omvald som ordförande. Jag tyckte någon annan kunde ta tag i detta, men en gång vald, alltid valt tydligen.
Nåväl vi fick in några nya i styrelsen, så detta kan ju stimulera .
Vi hörsMåndagen den 26 januari 2009
Hej igen

Tiden efter Discos bortgång har varit tung. Men nu börjar man repa liv igen. Allt måste ju gå vidare. Vi har ju trots allt vår Razzel kvar. Kontstigt nog har inte han reagerat negativt, på Discos bortgång.
Nu kan man faktiskt se hur ljuset ökar morgon o kväll, härligt..
Men vi skall veta, det är fortfarande vinter enl. almanackan, så än kan det bli snö o kallt.
Skall åka till Flen o handla lite för helgen. Frun skall till Uppsala lördag o spela kval Svenska cupen i boule, så då får man väl bänka sig vid Tv:n o kolla sporten.
Ha en skön helg alla

Tisdagen den 13 januari 2009
Sitter här och tårarna rinner. Klockan 09.15 somnade vår älskade Disco in på Veterinärstationen i Flen. Jag älskade verkligen Disco, han var så go och vacker, å så blev han lite min hund när han inte längre kunde tränas i bruks.
Hans svåra höftfel samt att han inte mådde bra sista tiden, gjorde att vi tog detta tunga beslut.
Det är alltid så svårt att ta farväl av någon som känns så nära.
Tio minuter innan Mia åkte iväg med honom, så fick jag säga hej då och ha det bra i himlen. Vi gosade på köksgolvet och jag viskade i hans öra hur mycket jag älskade honom, hoppas han förstod.......
Nu har vi minnen och fotografier kvar att se hans uppväxt. Det var himla synd att han fick detta grova höftfel. Veterinärerna trodde på ca 1-2 år, men han blev drygt 4,5.
Sov gott älskade Disco, och när du kommer till himlen så lek o ha kul med Bassi o Xit.
Där kan inte ett höftfel göra ont
Din husse
Söndagen den 4 januari 2009
God fortsättning på det nya året. Imorse vaknade vi och det var -17,6 grader utomhus.  Varför måste det vara så j-vla överdrivet jämt å ständigt....
Nåväl inomhus är det ju OK så man får väl hålla sig inne.
Oroar mig trots allt, för bl.a. nya boulehallen. Vattnet kanske fryser och värmen försvinner. Det är säkert nära noll inomhus därborta. Men det är ju inget jag kan göra ngt åt, så varför bry sig egentligen.
Vi skall ha träning på tisdag kl. 14.00, då märker man väl hur varmt/kallt det är i hallen.
En värmekanon är beställd, som drivs på dieselolja. Hoppas den har god effekt, så vi räddar tillvaron framöver.
Vi hörs

Lördagen den 27 december 2008
Så då var äntligen julen över. Kul att det blev lite vitt i alla fall.
Stämningsfullt så det bara skriker om det ...
Mycket mat som alltid. (varför måste man äta så j-vla mycket för). Traditioner skall följas t.ex "Kalle" klockan tre och julklappsutdelning därefter. Fick ett paket iår, (vi skulle INTE ge varandra iår) kalsonger o t-shirt med Djurgårdsmärket på, jättevackert.
Nu är det nyårsafton som är nästa mål. Vi tänker vara hemma o fira för oss själva. Det är bara att gå ut på tomten klockan 24.00 så ser man massor med fyrverkerier runt om, hur fint som helst.
Sen blir det nytt år 2009. Det är bara o sätta fart o hoppas, att det blir lika bra som 2008, eller varför inte bättre.
Om jag inte skriver ngt mer innan årsskiftet så passar jag på, att önska alla jag känner o inte känner ETT GOTT NYTT ÅR

Torsdagen den 18 december 2008
Sitter o tänker på vintrarna när jag var liten (har faktiskt varit det). Inte sjutton saknades det snö då, men nu finns det här nere kring Flen knappast en centimeter. Visst är det konstigt !! Nåväl julafton kommer väl ändå förmodar jag....
Låt oss alla hoppas, att vi åtminstone kan få lite kyla och några centimeter snö tills dess, det vore väl härligt.
Just nu är vädret riktigt fint. Någon har tänt den stora lampan uppå himlen. Det var länge sedan, men är lika välkommen varje gång eller hur ?
Måste sluta nu för jag skall gå och hämta posten. Såg just postbilen fara förbi, så något har det väl blivit. Några räkningar som vanligt och kanske några julkort, vi får se..

Måndagen den 15 december 2008

Hej igen
Jag lever faktiskt. Har bara varit så himla mycket en tid så denna lilla bisyssla har fått stå tillbaka ett tag.
Men nu är jag back in buisness igen.
Måndagen började med en underbar morgon. När vi kom ut ca
klockan 04.40 för vår morgonprommenad, så var det kallt. Härligt !!!  Några rådjur skuttade iväg ut på åkern bredvid. Blev väl rädda när de såg mig.  Ha-Ha.
Har väntat på en hantverkare som skulle komma idag, men nej han kommer i morgon istället.
Ja så är det, det här med julklappar också......     Varför ska man köpa en massa julklappar ? Det borde räcka med att bara träffas och äta lite gott. Umgås och ha trevligt. Jo förresten, barn o barnbarn ska naturligtvis få några klappar, och frun också förresten. Just det, måste fixa hennes klapp denna vecka......
Vi hörs ................................

Söndagen den 23 november 2008
En underbar söndagsmorgon. Solen skiner och ca 3 grader kallt. Lockar liksom till en promenad runt sjön så småningom.
Fruns 50 årskalas är avklarat, de sista gästerna har åkt hem.
Mycket lyckat kalas tycker jag, hoppas frun tycker detsamma.
Många fina presenter har hon fått, och mina örhängen godkändes också. Senare på kvällen läste jag en egenhändigt skriven dikt, från den dag vi möttes till idag. Blev uppskattat av alla utom sonen, som höll för öronen när lite mera intima ord lästes upp. Hans uppträdande lockade till lika mycket skratt som själva dikten. Nu är det ju så att frun inte fyller förrän i morgon, så då fortsätter festligheterna. Alkotesten visade 0,0 så det blev inte så farligt igår. Men imorgon är det bara.... Pang på igen, in i dimman .......
Torsdagen den 20 november 2008
Så äntligen kom vintern !!  Ja jag gillar när det kommer lite snö och blir några grader kallt. Dels blir det mycket ljusare, när marken täcks av snö, dels blir det mycket renare när det är kallt. Nåväl, allt har väl en ände, så lagom av varje är bäst.
Håller på att slutförbereda hustruns födelsedagsfest på lördag. Det kommer lite släkt o vänner, men den riktiga födelsedagen är måndag 24. Hur ska jag göra ? Ska jag också ge henne min present på lördag eller ska jag vänta till måndag ? Få se hur jag gör, troligtvis lördag, annars frågar ju alla , vad har du fått av din man då ? Vad svarar hon då ........
Ja det blir nog bra, hoppas presenten passar bara.
Tisdagen den 18 november 2008

Gårdagen var ju helt underbar. Äntligen kanonväder. Efter lite utflykter till boulehallen och annat, så återgick jag till lövräfsning. Är nästan klar och skulle forsätta idag tänkte jag, men hur är vädret nu då ?????   Regn och blåst, fy f-n så jävligt.
Hoppas jag hinner klart till lördag när födelsedagspartyt drar igång. Svärfar kommer ner på torsdag, så jag får väl mota ut honom å hjälpa till. Någon nytta skall väl han göra också, eller ................
Ja skoja bara, det är nog klart då ........
Nu skall jag skjutsa yngsta sonen till tandläkaren, så får vi se sen vad dagen har att förtälja.

Söndagen den 16 november 2008
Helgen har flytit på ganska bra. Har blåst ihop de sista löven på tomten och kört bort dessa. Måste ju vara fint till kommande lördag, då frun firar 50 år med hela tjocka släkten. Har också varit och tittat på ett hus, tillsammans med äldsta sonen Magnus. Det är han och inte jag som är intresserad. Huset var jättefint och vääääldigt stort.
Avslutar söndagen med en irish coffee och en fotbollsmatch på tv, romderby mellan Lazio och Roma. Kan nog bli bra om man kan hålla sig vaken hela matchen.
Fredagen den 14 nov. 2008
Fortfarande skitväder. Har varit och köpt mazariner till förs. i boulehallen, samt handlat för fredagskvällen. Frun är inte hemma förrän till 19.00 så det blir en sen fredagsmiddag.
Tänkte ett tag att starta upp bastun, men det får nog vänta till ett senare tillfälle.
Till alla Er som inte har hund. Tänk vad Ni går miste om en sån här dag, när man måste gå ut o rasta dem. Det spöregnar, de vill inte göra ifrån sig omg. utan måste traska fram o tillbaka. Oftast där det är som mest skitigt.... sen när man kommer till-
baka hem så skall man torka av allt blött o allt skit som samlats i tassarna....
Jag älskar detta, till råga på allt så har vi två stora schäfrar, fy faaaan va kul......
Torsdagen den 13 nov. 2008

Vilken tråkig dag !!!!!!!!!!!  Vad ska man hitta på en sån här dag.
Har varit inne till Flen och handlat. Träffade en gammal kompis som jag ej sett på mycket länge. Pratade nog bort en halvtimme där.   Konstaterade, att tobaksaffären ännu en gång inom 2 veckor haft inbrott. Stackare, det måste vara jobbigt och kostsamt. Självriskerna är säkert inte nådiga för dylika affärer.
Har rastat hundarna och ätit lunch. Tar en tur till postlådan för att se det kommit något idag. Senare läser jag nog en kvällstidning och förbereder middagen.
Så kan en dag vara för mig, när vädret inte är så bra. Annat vore det om solen skulle lysa, då skulle jag ................

Onsdagen den 12 nov. 2008
Hela dagen har jag varit i Sparreholm och hallen. Det är liksom min dag på onsdagar. Jag tar emot och hjälper de som kommer för att spela. Ibland spelar jag med dem, när det fattas folk. Kul tycker jag. Men en hel dag är ganska jobbigt, så det är alltid skönt att komma hem på e.m. Kvällen har jag bara slappat på, strötittat på ishockey på TV.
Nu närmar sig klockan halv elva, så nu får vi ta oss till sängen.
Natti, natti
Tisdagen den 11 nov. 2008
Upp kl.04.30 för att följa med frun o hundar på prommenad runt sjön. Det kanske verkar vansinnigt, men det är en skön tur, trots sin tidighet.
In till stan för att handla lite. Skruva ihop en nyinköpt lövblås. Förbereda maten till kvällen. Ska åka till Sparreholm och Flens Bouleförenings nya fina inomhushall för träning senare.
Förresten, frun fyller ju 50 år snart. Någon som kan komma med ett tips på present/presenter..........

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

moster | Svar 30.03.2010 18.11

Många pilsner blir det!!! Ses på påskaftonen. Kram moster

moster | Svar 20.03.2010 16.57

Hej killen klart det bllir vår! Solen skiner och här är det nästa 11 grader varmt. Om vi har tur kan vi fira påsk i Sorunda. Lycka till med besiktningen av vagn

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.10 | 21:23

You who are looking at my homepage and see something about "angieorex" Do NOT visit that site!!!!!! It is a idiots work!!!

...
09.10 | 21:22

Det är en idiot som terrorisera en vän till mig och försöker på detta vis lägga upp sidor, sno epostadresser m.m

...
09.10 | 21:20

Ni som tittar in på min hemsida och läser något om "angieorex" Gå absolut INTE in på den länken!!!!!

...
10.03 | 17:56

Greta ser jättesöt ut , undrar om hon har lika vassa tänder som Rassel, skall nog inte testa.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS